7/11/2013

Tufahije



Ogulite jabuke,izvadite košpice i skuhajte u slatkoj vodi uz dodatak limuna...

Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
2
Jabuke stavite kuhati u kipuću vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok.

3
Kuhane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup prokuha, procijedite ga i ostavite neka se ohladi.
4
Kuhane jabuke koje ste nadjenuli mješavinom tučenog bjelanca, mljevenih oraha i vanilin šećera posložite u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C.
5
Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.

Posluživanje

Prije posluživanja na tufahije stavite po žlicu šlaga.
Savjet: Umjesto jabuka možete koristiti kruške.

Sastojci

8 jabuka srednje veličine (oko 1,5 kg)
200 g šećera
80 g oraha
1 bjelance
1 limun
1 Šlag hit Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
1 l vode
2 Vanilin šećera Dolcela