Zatim dodati gambere, pirjati 15-20 min., pri kraju dodati komade..
Način pripreme
Na maslinovom ulju na kratko propirjati sitno kosani češnjak, dodati pellati, te pirjati par minuta.
Zatim dodati gambere, pirjati 15-20 min., pri kraju dodati komade srdela koje smo predhodno skuhali oko 10min.te odvojili meso od košćica.
Pirjati kratko, posuti žlicom krušnih mrvica (da pogušćamo umak), posolimo, dodamo vrhnje za kuhanje, sitno kosani peršinov lisrt, te bosiljak.
Palentu skuhamo tako da vodu posolimo, dodamo komadić maslaca, te kuhamo par min.
U prilogu zelena salata.
Sastojci
Plodovi mora sa palentom
250g
gambera (repovi rakova)
250g
očišćenih dagnji
250g
srdela
-
maslinovo ulje
deset
češnja češnjaka
-
kosani list peršina
200g
pellati paradajza
malo
soli
malo
papra
-
prstohvat sušenog bosiljka
-
vrhnje za kuhanje
-
ribani sir parmezan za posipanje