7/11/2013

Složenac od patlidžana i sira



U tavi pržite patlidžan premazan maslinovim uljem dok ne omekša.

Stavite ricottu, žumanjke, vlasac, pinjole, 2 kašike bosiljka, sol, biber i 80 gr parmezana u jednu posudu.



Poredajte jednu trećinu patlidžana u pravougaonu posudu za pečenje premazanu uljem (dimenzija 25 x7 cm).

Pospite jednom trećinom sosa za tjesteninu i jednom trećinom mješavine od sira.

Ponovite isti postupak još dva puta.

Stavite prezlu, preostali parmezan i bosiljak u jednu posudu.

Dodajte sol i biber, pa ovu mješavinu pospite preko ricotta mješavine.

Pecite 25-30 minuta na 200 °C, pa poslužite
.

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Vrijeme kuhanja: 30 minuta

Sastojci:

2 patlidžana, tanko izrezana uzduž

500 gr ricotta sira

2 žumanjka

2 kašike nasjeckanog vlasca

75 gr preprženih pinjola

75 gr bosiljka

75 gr parmezana

300 ml sosa za tjesteninu

125 gr prezle