Barbarina torta
Priprema:
Za biskvit dobro umutite jaja sa šećerom, dodajte ostale sastojke i pecite u kalupu za torte promjera 28 cm.
Peći 30 min. na 180 stupnjeva, al ipak provjerite čačkalicom, nisu sve pećnice iste.
Kad se biskvit ispeče preliti ga sa 1 dcl. čokoladnog mlijeka i ohladiti.
Za fil 1 l. mlijeka staviti da kuha sa šećerom i vanilin šećerom.
U preostalih pola litra mlijeka umutiti puding, gustin i brašno….Kad mlijeko prokuha, uliti u njega ovu smjesu od pudinga i mješati par min. dok se ne zgusne. ohladiti, u hladno dodati margarin.
Fil podjeliti na tri dijela, u jedan dio izribati 100 gr. čokolade, a ostalo ostaviti kako je.
Na biskvit namazati žutu kremu, poredati jafa keks umočen u vruće mlijeko u koje smo dodali 2 žlice kraš-expresa.
Čokoladni dio keksa treba biti okrenut prema dolje….
Na jafu namazati čokoladnu kremu, na kremu poredati piškote kratko umočene u mlijeko, zatim namazati žutu kremu i poredati jagode.
Gotovu tortu premazati umućenim vrhnjem za šlag i dekorirati po želji.
Sastojci:
5 jaja
6 žlica šećera
2 žlice ulja
10 žlica krupno mljevenih oraha
2 žlice brašna
pola praška za pecivo
Sastojci za fil:
1,5 l. mlijeka
10 žlica šećera
2 pudinga od vanilije
6 žlica gustina
2 žlice brašna
1 burbon vanilin šećer
200 gr. margarina
Potrebno još:
jafa keks
100 gr. čokolade
piškote
jagode
2,5 dcl. vrhnja za šlag