7/11/2013

Desert od Malina


Posluživanje

Nazvala sam ih po knjizi Drage Ivaniševića, pisca za djecu, i to stoga, jer sam to uzviknula, kad je moj sin htio pojesti malinu iz rakije.. da ne biste to morali, napravite ovo sa smrznutim malinama ili sa jagodama i malinama iz kompota…

Od navedene količine sastojaka ispalo mi je 57 full nafilanih košarica.

Priprema

1
Od svih sastojaka zamijesite tijesto. Ostavite ga stajati oko 2 sata u hladnjaku.
2
U kalupiće za tijesto utiskujte komade tijesta i pecite ih na oko 180 °C dok ne porumene. Ohladite košarice.
3
Izmutite maline sa sirom i šećerom, dodajte ih ostale sastojke.
4
u svaku košaricu stavite po jednu malinu iz rakije ili smrznutu malinu.
5
Sve stavite u dresir vrećicu i punite košarice s kremom. Dekorirajte po želji.



Sastojci

tijesto:
30 dag oštrog brašna
20 dag maslaca
2 kom žumanjka
1 limunova korica
-- malo soli
Krema:
15 dag sirnog namaza sirnog namaza
15 dag šećera u prahu
2 kom vanilin šećera
2,5 dl slatkog vrhnja
30 dag svježih, smrznutih ili iz rakije