Kinder pingui
Priprema:
Za biskvit prvo izradimo bjelanjke u snijeg u koji smo dodali polovicu šećera.Zatim izmiksamo pjenasto žumanjke sa šećerom i vanilinom.Dodamo sve ostale sastojke,izmiksamo pa lagano na kraju dodamo snijeg.Pečemo na 180°C 20 min.Kad se biskvit ohladi razrežemo ga na 2 dijela.
Za kremu izmiksamo malo tvrđe slatko vrhnje(nikako gotovi šlag iz vrečice) u koje možemo dodati vanilin šećer.
Napravimo preljev od čokolade.
Prvi biskvit namažemo sa polovicom šlaga pa prelijemo preko njega preljev od čokolade.Dodamo drugi biskvit i ponovimo,završimo čokoladom.
Dobro ohladiti u frižideru.
Sastojci za biskvit:
5 jaja (odvojiti žumanjke i bjelanjke)
5 žlica šećera
5 žlica mlijeka
5 žlica ulja
5 žlica brašna
3 žlice kakaoa
1 vrećica pudinga od čokolade(može i bez)
prašak za pecivo
vanilin
naribana korica limuna
Krema:
Šlag-od slatkog vrhnja (halta)
Preljev od čokolade:
20 dag mliječne čok.(milka)
10 dag čok. za kuhanje
5 dag maslaca ili margarina