7/11/2013

Odresci u pikantnom umaku



Kad se umak zgusne, dodajte vinski ocat i kisele krastavce, koje ste u međuvremenu...

Način pripreme
Ugrijte ulje u tavi.

Nasjeckajte vrlo sitno luk.

Istucite odreske i ispržite ih na ulju, otprilike, po pet minuta s oba kraja.

Pržite ih na jakoj vatri.



Smanjite vatru, dodajte luk, pomalo miješajte i pržite.

Kad luk postane zlatnožut, izvadite odreske i ostavite ih na toplom.

Luk pospite malo brašnom.

Još smanjite vatru pa pržite dalje miješajući.

Kad dobije boju, zalijte čašom hladne vode, pa miješajte.

Kad se umak zgusne, dodajte vinski ocat i kisele krastavce, koje ste u međuvremenu nasjekli na tanke listiće.

Kad zavri, stavite opet odreske i dinstajte ih još neko vrijeme.

Posolite, pobierite i prije posluživanja dodajte još i vino.

Poslužite uz krompir, tjesteninu, rižu...

Sastojci
Odresci u pikantnom umaku
četiri
odreska biftek ili ramstek
četiri
glavice crvenog luka
-
ulje
malo
soli
malo
bibera
jedna
kašika brašna
jedna
kašika vinskog octa
8 do 10
malih kiselih krastavaca jednu