Kad se umak zgusne, dodajte vinski ocat i kisele krastavce, koje ste u međuvremenu...
Način pripreme
Ugrijte ulje u tavi.
Nasjeckajte vrlo sitno luk.
Istucite odreske i ispržite ih na ulju, otprilike, po pet minuta s oba kraja.
Pržite ih na jakoj vatri.
Smanjite vatru, dodajte luk, pomalo miješajte i pržite.
Kad luk postane zlatnožut, izvadite odreske i ostavite ih na toplom.
Luk pospite malo brašnom.
Još smanjite vatru pa pržite dalje miješajući.
Kad dobije boju, zalijte čašom hladne vode, pa miješajte.
Kad se umak zgusne, dodajte vinski ocat i kisele krastavce, koje ste u međuvremenu nasjekli na tanke listiće.
Kad zavri, stavite opet odreske i dinstajte ih još neko vrijeme.
Posolite, pobierite i prije posluživanja dodajte još i vino.
Poslužite uz krompir, tjesteninu, rižu...
Sastojci
Odresci u pikantnom umaku
četiri
odreska biftek ili ramstek
četiri
glavice crvenog luka
-
ulje
malo
soli
malo
bibera
jedna
kašika brašna
jedna
kašika vinskog octa
8 do 10
malih kiselih krastavaca jednu